diumenge, 20 de setembre del 2009

Jo només utilitzo tecnologia obsoleta


Ahir a la nit, en el decurs d'un vol de l'empresa Ryanair que anava de la molt txola ciutat de Birmingham cap a la molt sobrevalorada ciutat de Girona, el servei de megafonia de l'avió em va avisar, en un perfecte català, que durant l'enlairament de l'avió havia de mantenir tancats "els ordinadors portàtils, walkmans i altres aparells electrònics". Walkmans. Un aparell que ja estava obsolet al 2003, quan Ryanair s'instal·la a l'aeroport de Girona i enregistra aquest missatge. Però potser el més alarmant de tot és que l'any 2003 no tan sols el walkman ja era pràcticament una reliquia, sinó que fins i tot el seu successor, el reproductor de cedés, agonitzava davant la irrupció dels reproductors mp3.

Però deixem per un altre dia les nefastes conseqüències de la ignorància en qüestions tecnològiques dels treballadors de Ryanair, encara que jo començo a sospitar que a dins de les turbines de l'avió hi ha una dotzena d'esclaus de Níbia i de la Gàl·lia encadenats a uns rems. La qüestió que vull tractar avui és l'imminent revival walkman. Poc falta per a que algun subnormal amb palestina de l'H&M decideixi que el walkman ja ha passat prou temps a l'infern de la moda com per tornar irradiant coolitat, trenditat i revivalitat. Avançem-nos a ells, doncs. Anem a reconsiderar les virtuts i els defectes del walkman. I no hi ha millor manera per fer-ho que escriure una llista de pros i contres, com si fossim en John Cussack o algun altre romàntic maricó de la Generació X.



COSES DOLENTES DEL WALKMAN

- Bàsicament, que funciona amb cassettes, el format musical amb menys glamour de la història desprès dels trovadors.

- La funció de rewind.

- No et cap a la butxaca a no ser que siguis un Latin King.


COSES BONES DEL WALKMAN

- Parla com un disminuit psíquic.

- S'assembla al Tomàtic.


PS: El sistema informàtic, en notar que la secció Coses bones del Walkman estava buida, ha creuat de forma accidental la informació de la base de dades del blog i hi ha incorporat la llista corresponent a la secció Coses divertides de l'ex-president Jordi Pujol. Discupleu les molèsties.