dilluns, 31 d’agost del 2009

Jo només saludo a la competència


Sembla que al meu estimat Josef Fritzl li acaba de sortir competència. Diu la premsa que a finals de la setmana passada una noia, Jaycee Lee Dugard, va entrar a una comissaria de San Francisco per denunciar que havia estat segrestada per un matrimoni, Phillip Craig Garrido i Nancy Garrido, durant 11 anys. En aquestes colònies no es feien lluites de coixins ni bromes a mitjanit, sinó que se't follaven a la mínima i sense preguntar. Jaycee Lee convivia amb dos nens, concebuts en la passió de la còpula no consentida, en una tenda de campanya al pati del darrere de la casa del matrimoni Garrido. Un veí ho va denunciar, però a la poli li va fer pal pujar les dos escales del replà. Bad boys, whatcha gonna do when they come for you?



Bé, ara toca que totes les ments ben pensants encenguin unes espelmes, es donin les mans, facin la volta a una olivera i alcin conjuntament el crit al cel contra aquest monstre de la naturalesa. I a seguir amb la nostra vida. A fotre-li el salt a la parella, a viure del treball dels altres, a mirar Sexo en Nueva York. Pitjor seria haver violat una nena durant 11 anys.

Però deixeu-me dir-vos una cosa sobre aquest "monstre". En uns temps de consum bulímic, on les relacions personals t'emocionen durant menys temps que un politono, en els que els matrimonis famosos compren bebés com si Àfrica fos un súpermercat de recursos humans, en els que quan et canses del nen li pots llogar una assistenta que te l'entretingui, en els que et pots fiar més del teu microones que dels teus amics, un home s'ha mantingut fidel durant anys a una nena. 11 anys, per ser exactes. Li ha donat dos fills, menjar, i un sostre sota el que viure. De tela, és veritat, però un sostre al cap i a la fi. I, el que és més important, Phillip Craig li ha donat amor a la pobre Jaycee Lee, probablement molt més del que li hauríen donat els seus pares

Phillip Craig Garrido: criminal o heroi? Potser un judici precipitat us dirà que el primer. Però la història, ah, la història, l'acabarà posant al seu lloc.