dimarts, 23 de desembre del 2008

Jo només puc escoltar 1001 discs abans de morir

En Sid Vicious t’apunta amb el màstil d’una guitarra i tu penses ei aquest és un bon regal pel fulanito, que va tot el dia amb l’ipod a les orelles. Reflexioneu. A algú que verdaderament li agradi la música (pop, en aquest cas) NO necessita una llibre de merda on et diuen allò que has d’escoltar.

Emperò, el target d’aquest tipus d’estafes és més variat del que sembla a priori. Gent que pensa que el Summercase és el millor festival de l’estat espanyol. Algun assidu al Viña Rock amb certes pretensions d’esnobisme. Heavies que emprenen un perillós viatge fóra de les fronteres del metall. Canalla de tretze anys que flipa amb el Led Zeppelin III. La típica mamarratxa que es pensa de veritat que The Strokes fan rock’n’roll. I sobretot aquells impostors que van comprar-se samarretes de Sonic Youth i The Clash al H&M i en realitat es pensen que El Canto del Loco són punkies.

No us diré que en penso d’aquesta gent, però sí puc afirmar que si reunís les set boles de drac namekianes i en Polunga em concedís tres desitjos li demanaria que a) els matés, b) els ressuscités, i c) els tornés a matar enmig de grans dolors.

No necessitem ni aquest tipus de gent ni aquest tipus de llibres. Si a algú li agrada el pop i el rock ja sap que escoltar, i si no ho sap que faci una altra cosa. Macramé o pegar-se un tiro, per exemple. Ja ho deia Giordanno Bruno, que el saber ha d’estar reservat a uns quants escollits.

Allò que ens fa falta són un altre tipus de llibres. El dia que les editorials em deixin entrar a les seves oficines els hi oferiré aquests fabulosos projectes que em catapultaran directament cap a la portada de Forbes.


1001 mocadors que t'has de provar abans de morir de càncer

1001 maneras de cascàrtela abans de morir de Parkinson

1001 rumanesos que t'atracaran abans de morir

1001 francesos que t'has de follar a pèl abans de morir de sida

1001 burdes excuses pseudoreivindicatives amb les que legitimar la ocupació i la interrupció de classes a la UAB

1001 grups absurds del facebook als quals t'has d'apuntar abans de morir

1001 menors tailandeses que t'has de follar abans de tornar al teu pais i morir a la presó desprès de ser arrestat amb porno pedòfil a l'ordinador

1001 llibres sobre 1001 coses que has de fer abans de morir que has de llegir abans de morir

1001 és el gos de Tintin.