dilluns, 2 de febrer del 2009

Jo només llegeixo la secció d'economia del Pronto

Ja ha passat el primer mes d'aquest 2009 tan funest. Organismes econòmics frisen per acabar un any que es preveu demolidor per a les economies mundials, així que un gener sense anarquia es contempla com un triomf modest. Al Fons Monetari Internacional ja ho cel·lebren. Brinden amb xampany i treuen les escopetes per anar a practicar el noble esport de la caça d'humans amb gossos. Gent curiosa, aquests del FMI. Uns fil·làntrops, diuen alguns. Una colla de fills de puta, dic jo.
Com sempre, la premsa oficial no es fa ressò de les notícies realment importants perquè el vil capital els hi fa xantatge. Així que si voleu prendre el pols als nous temps haureu de comprar revistes. Molts us sorprendreu, però l'anàlisi de les portades d'algunes revistes surtides al llarg d'aquest gener ens revela que a les bambalines de la política mundial s'hi amaguen verdaders monstres. Només us fa falta ull crític i un manual d'hermenèutica criptològica. Anem a fer la prova.

Times are A-Changin' que deia en Bob Dylan. La sexualitat i la seducció d'aquest nou segle presenten marcades diferències amb les d'èpoques anteriors. Es hora d'acabar amb vells ídols. Fòra els Brad Pitt i els Johnny Deep. Els nous temps reclamen noves icones, i la revista Super Pop n'és perfectament conscient. Un aplaudiment per la seva nova i arriscada línia editorial.


La revista Sàpiens continua amb la seva croada per demostrar que l'ADN català està present en tots els grans personatges de la història mundial. Inclòs en el criminal Fu-Manxú, que ni era català ni va existir de veritat. Però així és d'arriscada aquesta puntera revista d'història. De fet, el seu anterior número provocà verdadera controvèrsia en proposar l'autèntica identitat d'un personatge que redactà unes cartes secretes firmades amb el misteriós pseudònim "El noi de Baviera".


Sàpiens se la torna a jugar. Afirma que l'Adolf era un espia català que volia prendre el control d'Alemanya per aprofitar-se del seu avantatge militar i així proclamar la independència catalana. De fet, afirmen que el cognom escollit, Hitler, era un acrònim de He Intentat Trencar Les Espanyes Roïnes. Sàpiens, sempre a l'avantguarda de la recerca històrica.


El Barça de la èpica també ocupa portades destacades. El diari Sport, plataforma del negativisme blaugrana, no dubta en proclamar la nova crisi que està a punt d'atravesar aquest club tan i tan gran que córre el perill de col·lapsar-se a sí mateix. Sort en tenim d'en Pep Guardiola i dels seus mètodes expeditius. Encara compartirà ADN amb en Josep Bellmunt...
El món de la musica està conmocionat desde que la Rockdelux anunciés aquell desconcertant "Andy & Lucas graban su Exile on Main Street". Tot i que aquest disc no acaba d'arribar mai, els grups continuen lluitant per reinventar-se i arribar a sectors de públic més grans. Així doncs, Metal Hammer, publicació puntera en rock dur, ens adverteix que les fronteres del metall no són tan hermètiques com es pensava.


I per acabar, tornem amb els neoliberals de La Veu de Flix, que han decidit aparcar el seu to bel·licós habitual per cel·lebrar la solidaritat de l'ajuntament flixanco. Un aplaudiment per l'equip de govern, fidel a la màxima "pensa globalment, expulsa localment".