dilluns, 9 de novembre del 2009

Jo només escric a jo només follo a pèl (part I)



Hi ha molta gent que es pensa que escriure el millor blog del món és una tasca pròpia d'un semidéu. S'equivoquen. Escriure a Jo només follo a pèl és molt fàcil. La part difícil és crear la genial fórmula que ha catapultat aquest blog cap a la fama, la droga i l'autodestrucció. Però en un altre gest de menyspreu, adjunto avui aquesta amalgama d'onanisme, deconstrucció i autocrítica que he batejat com a Fórmula JNFP. Potser hi hauran més entregues, o potser no. Tot depèn dels astres i de si em surt dels collons fer-ho.

1. EL TEMA

1.1. Escollir un tema

És el primer pas, i també el més irrellevant. Qualsevol tema és vàlid, perquè la fórmula JNFP aposta pel virtuosisme estilístic ans que pel contingut. De totes formes, parlar de pederastes, downies, Isabel Coixet o els Manel és sempre una aposta a cavall guanyador.

1.2. Posicionar-se enfront del tema
Igualment d'irrellevant que el punt anterior, però cal saber que una actitud destructiva és sempre més ben rebuda. La gent s'indigna més si ataques alguna de les seves opinions i, sorprenentment, esperen alguna resposta de l'autor o de la parròquia per establir algun tipus de diàleg al·lucinat. Però això és bo perquè significa més comentaris.

1.3. Cites
JNFP és un blog postmodern i, com a tal, fa bandera de la hipercitació. Cal que algunes siguin òbvies, per tal que el lector no s'adoni que estàs insultant a la seva intel·ligència. Però per norma general, qualsevol referència ha d'escapar del bagatge cultural del lector mitjà. A grosso modo, podem dir que 1 de cada 10 cites serveixen per guanyar-se la complicitat del receptor, mentre que 9 de cada 10 serveixen per presumir d'erudició.

1.4. Moralina
En un principi, no et podràs permetre el luxe de sermonejar als lectors. Però un cop el culte entorn a la teva figura cresqui es tornarà imperatiu l'adoctrinament ideològic.





2. LA NARRACIÓ

2.1. L'estil

L'autèntica raó de ser de JNFP. A grans voltes, l'estil de JNFP es basa en en caòtics agrupaments d'oracions subordinades contrapuntuades amb violentes frases d'una a tres paraules.

2.1.1. Vocabulari
Tan barroc com sigui possible. Si és menester, cal emprar el diccionari de sinònims i antònims a fi de canviar algunes paraules per cultismes equivalents. Amb el resultat final a les mans, cal amanir el conjunt amb insults de tota índole. Gilipolles, imbècil, xupapolles són bones opcions, però fill de puta i subnormal MAI hi poden faltar.

2.1.2. Vocabulari especialitzat
Totalment indispensable. Conceptes i tecnicismes de camps diversos com el filosòfic, el cinema o la física quàntica són emprats amb la mateixa finalitat que les cites. Consultar punt 1.3.

2.1.3. Mots d'altres llengües
Imprescindible si la llengua és el llatí. Molt aconsellable si és l'anglès, sempre i quan no siguin anglicismes popularitzats com trendy o single. Gens aconsellable si és el francès, a no ser que s'introdueixi dins d'un context d'ironia.

2.1.4. Faltes d'ortografia
Sempre val la pena introduir-ne un parell. Algun miserable veurà una escletxa per on atacar-te, i algun fan incondicional li respondrà cagant-se en sa puta mare. Això significa un mínim de 10 comentaris. Al dia.

2.1.5. Vocabulari propi
CursivaÉs absolutament necessari ja que et permet comprovar el grau de devoció que et professen els lectors. Si aconsegueixes popularitzar expressions com downie o esteta decadent és que vas pel bon camí.

2.2. Ordenació de les idees
Totalment sobrevalorat. Següent punt.

2.3. Arguments
Ídem. L'únic argument acceptable és l'autoritat personal, però aquest és de per si un anti-argument.

2.4. Extensió del post
Hi ha una norma dins del món del guió diu que has d'expressar el màxim amb les mínimes paraules. A JNFP la relació és inversament proporcional.



3. COMENTARIS

La finalitat de la Fórmula JNFP és incrementar la devoció al voltant de la teva persona. En segon lloc, acumular visites i, desprès, comentaris. La satisfacció de l'ego, com totes les coses d'aquest món, també és mesurable matemàticament.

3.1. Respondre als comentaris
Quan encetis un blog seguint la Fórmula JNFP cal que responguis, una per una, a totes les persones que escriuen. Finalment, quan estiguis podrit d'èxit, és suficient si escrius algun comentari general just abans de penjar la següent entrada, només per fer veure que t'interessa el que opinen els lectors. L'objectiu final és passar olímpicament del contingut dels comentaris, i fixar-te només en la quantitat que n'acumules. Llavors, la gent amb un blog nou, ansiosa per fer-se ressò i publicitat dins d'un blog d'èxit, ja s'encarregaran de dinamitzar aquest apartat.

3.2. Detractors
Quan sorgeixi una crítica, espera un dia. Sempre és millor que algú que no siguis tu se li tiri a la jugular. En cas de que aquesta situació NO es produeixi, contesta cagan-te en sa puta mare, encara que pensis que té raó.

3.2.1. Trolls
Un condiment que s'ha d'administrar amb cura. Són molt temptadors, perquè indefectiblement signifiquen més comentaris i, amb sort, més visites, però poden convertir el blog en un xat d'adolescents hormonats. La millor solució és crear periòdicament el teu propi troll emprant un pseudònim.

3.4. Fanàtics
No els hi contestis. Mai. Tota religió d'èxit es basa en la figura d'un déu absent.