dimarts, 16 de juny del 2009

Jo només voto el meu paisatge català favorit


Els necis en general, i els poca-feina en particular, teniu una cita obligada els dimarts a la nit amb TV3. Retransmeten El paisatge favorit de Catalunya, un caramelet per pixa-pins que es sorprenen amb quatre herbes i dos ovelles copulant. Compte, eh! Que són paisatges d’una bellesa inaudita i, per poc, inefable i també incombustible. Cadaquès, Priorat, Delta de l’Ebre, el Pont Romànic de Pedret. La sublimació de l’originalitat.

Jo, per un d’aquells atzars del destí, puc presumir de conèixer alguns paratges més indòmits i selectes de casa nostra. I és que mon iaio era amic del Josep Maria Espinàs, gran connaisseur de la geografia catalana i també dels licors que s’hi fabriquen. Però amb això no vull dir que l'home sigui un simple aficionat al mam, no, tan sols vull suggerir que és un puto alcohòlic impenitent. De què, sinó, tanta excursioneta? Aromes de Montserrat, espardenya i muntanya: i a suar la borratxera!

En fi, que al post d’avui us proposo alguns raconets de Catalunya molt més suggerents que les postals turístiques que foten al programa aquell. I a votar, que són dos dies!