divendres, 12 de juny del 2009

Jo només vull sobreviure a l'holocaust



Quan la Nit dels Temps arribi en forma de ragnarok nuclear només sobreviuran dues espècies:

1. Les cucaratxes

2. Els estudiants de cicles formatius

¿Què pot fer el pretenciós llicenciat en Filosofia en una societat post-nuclear que ha d’oblidar tot un passat d’ètica occidental per tal de sobreviure? ¿Què hi té a dir l’ociós llicenciat en Història, si no hi ha passat ni futur, només un present bulímic que s’obre pas a ganivetades i punys tancats? ¿Què farà el vanitós enginyer, quan la màxima sofisticació tècnica siguin les pròpies mans? ¿Que tindrà a dir-hi el confiat economista, quan tota transacció econòmica es redueixi a lefa, escarabats i cops de puny?

En canvi, els estudiants de mòduls de grau mitjà tenen tots els números per sobreviure. Ràpids, pragmàtics, segurs de sí mateixos, amorals, són l’encarnació viva del súper-home nietzscheà. No necessiten dutxar-se ni tampoc comunicar-se. Són hàbils caçadors d’escarabats i, el millor de tot, es reprodueixen per espores.

Si just heu acabat els exàmens de selectivitat tingueu ben clar que us han estafat. Però encara hi sou a temps. Matriculeu-vos a un mòdul de grau mitjà. La vostra vida està en joc.